026-3030 437 info@polinderbouw.nl Leemansweg 51, 6827 BX, Arnhem

Acgtergrond verhaal

Martijn Polinder en Marco Teunissen van Aannemersbedrijf Polinder

‘Wij zijn een team samen met de klant’

Er zijn heel wat autoritjes voor nodig geweest voordat collega’s Martijn Polinder en Marco Teunissen de stap durfden te nemen om samen een aannemersbedrijf te beginnen. De mannen hebben zo’n acht maanden geleden de stoere stap genomen en hebben nu al projecten aangepakt waar een ieder bouwbedrijf van droomt.

Jarenlang werkten de twee samen bij Bouwbedrijf BAM. Marco, ooit gestart als timmerman leert het vak daar. Hij kreeg in de 24 jaar dat hij daar werkzaam was steeds meer verantwoordelijkheid en stuurt uiteindelijk een team van 40 timmerlieden aan. Het waren zijn jongens. Het voelde als zijn eigen bedrijfje binnen de grote bouwreus. Marco was BAM. Bouwkundige Martijn Polinder heeft zich eveneens verder bekwaamd in het calculeren en opstellen van contracten bij BAM. Na zo’n zes jaar begon het te kriebelen bij de jonge hond. “Wat we nu doen, kunnen we ook zelf en dan beter”, kijkt Martijn terug.

Tussen de twee zit een generatieverschil. Marco is de ervaringsdeskundige. Martijn de vernieuwer. Ze denken allebei anders en dat is hun kracht. De één zet de ander aan het denken en zo komen ze tot de meest optimale oplossingen voor de klant. De chemie is overduidelijk. Ze vullen elkaar aan. Projectleider Marco is een talent in werk organiseren, met mensen omgaan en is van de details. Martijn is het financiële brein. Een gouden duo.

Marco vertelt: “Wij zijn enorm betrokken en daardoor staan we dichtbij de klant. Wij zijn een team met de klant. Het besef wat een verbouwing voor een klant inhoudt is bij ons groot. De ‘winkel’ moet gewoon open blijven. Dat betekent zo organiseren dat de klant zo min mogelijk last heeft van de bouwwerkzaamheden. Tijdens de bouw loop je soms tegen problemen aan, onvoorziene situaties. Dan kun je eindeloos soebatten over hoe het ontstaan is of het oplossen. Wij kiezen voor het laatste. Snel en vakkundig”.

De lijntjes zijn kort bij Polinder Aannemersbedrijf. Martijn vertelt: “De klant krijgt twee telefoonnummers. Je hebt direct de juiste persoon aan de lijn. Bovendien zijn wij beslissingsbevoegd. 24 uur per dag zijn wij bereikbaar. Een project houdt bij ons niet op om 16 uur op vrijdagmiddag. Mocht een klant ons nodig hebben in het weekend, dan staan we er”.

Op dit moment is Polinder Aannemersbedrijf aan de slag bij de HAN. Vier faculteitspanden worden gerenoveerd. Martijn: overheidsinstanties zijn verplicht om projecten uit te zetten via een aanbestedingsprocedure. Doordat wij een kleine overhead hebben, kunnen we scherp calculeren. Wij mogen twee van de vier faculteitspanden renoveren. Hier zijn we enorm trots op.” Marco vult aan: “Het is geweldig dat de HAN ons het vertrouwen heeft gegeven om deze grote klus aan te pakken. Inmiddels doen we ook het onderhoud van alle HAN-panden in zowel Arnhem als Nijmegen. Overigens doen we dat niet alleen. Dat doen we samen met onze vakmensen”.

Naast grote projecten als de HAN, Groot Klimmendaal en Siza renoveert en verbouwt Polinder ook huizen van particulieren. “Nog meer ben je dan een team met de klant. Je adviserende rol is dan van uiterst belang. Waarom je bepaalde keuzes maakt. Dan speelt maar één ding: een eindresultaat waar de klant maar ook wij trots op zijn”

Achtergrond verhaal

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op!

Mail ons vandaag